Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за покупка на 166 с V6 двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dakata Покажи съобщение
    1. http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=vslgkvotjdem , 2. http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=b23x2qsqspp1 Виж тея двете,лично на мен втората ми харесва повече.УСПЕХ!!!!
    Същите тея коли тук се продадоха на по 4500лв.
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Днес се върнах от море и се обадих в Боми Ауто да питам дали колата е най-накрая при тях. Казаха ми че била на плаца, но като отидох се оказа, че изобщо не била идвала и собственика на автокъщата ми обясни, че била "на мивка" Като го попитах защо от миналия петък досега тая кола не е излизала от мивка, той се позамисли малко и съчини бая голяма глупост: каза че била на мивка и я били одраскали докато я миели, сега била изпръскана и пак я водили на мивка През смях му казах ОК, разменихме визитки и ми обеща, че лично ще се "погрижи" за мен и че утре колата щяла да бъде при тях. Чудех се дали да предложа помощ да намерят нужните части или да помогна с ремонта, но реших да не се правя на много отворен. Ще пиша ако има развитие!
      Last edited by joros; d.m.y г., 20:54.
      Diesel is the fuel of Satan

1999 Alfa Romeo 166 3.0 V6, Aurora Nuvola Pearl

Comment

Първоначално публикувано от joros Покажи съобщение
        Днес се върнах от море и се обадих в Боми Ауто да питам дали колата е най-накрая при тях. Казаха ми че била на плаца, но като отидох се оказа, че изобщо не била идвала и собственика на автокъщата ми обясни, че била "на мивка" Като го попитах защо от миналия петък досега тая кола не е излизала от мивка, той се позамисли малко и съчини бая голяма глупост: каза че била на мивка и я били одраскали докато я миели, сега била изпръскана и пак я водили на мивка През смях му казах ОК, разменихме визитки и ми обеща, че лично ще се "погрижи" за мен и че утре колата щяла да бъде при тях. Чудех се дали да предложа помощ да намерят нужните части или да помогна с ремонта, но реших да не се правя на много отворен. Ще пиша ако има развитие!
        Казах ли ти,че е на бояджии,познавам го до болка джамбазите
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ако е на бояджии добре,ама да не е на двигателисти,че тогава по-лошо.
          sigpicAlfa Romeo

Comment

След много перипетии се докопах до колата чрез приятел, който има автокъща и е в що-годе добри отношения с Бойко от Боми Ауто. Положението е трагично - въпреки че ми беше обещано за кой ли път че днес 166-цата ще е при тях, се оказа, че е още в сервиза им и с помощта на моя познат и с много уговорки отидохме до там да я видим. Версиите за състоянието на колата на хората от автокъщата бяха коя от коя по-различни и се стигна до много трагикомични ситуации, но фактите са следните:
            - По-мазни и надути търгаши от тези не бях виждал
            - Колата беше късала ангренажен ремък, след това очевадно прегряла и собственикът от Италия явно я е бракувал. Нашите хора я внасят и я оставят на някакъв самозванец да "оправя" двигателя. Резултатът - силиконът не беше още стегнал и беше сложен явно от първокласник, бяха изгубени и/или забравени болтове на различни компоненти, които са сваляни, беше пипано мърляшки. В резултат на това, колата работеше нервно на място, оборотите на празен ход играеха жестоко, като с най-голямата си наглост джамбазите обясниха, че това било причинено от измиването на двигателя, което пък 15 минути преди това беше отречено (бил само забърсан).
            - Отвън имаше забележки, някои елементи бяха пребоядисвани и то некадърно - следи от разтекла се боя от вътрешна страна на панела, следи от боя във фугите между панелите и пр. Нямаше разминаване в годините по стъклата, но пък стоповете бяха спукани. VIN-а не съм го записвал и проверявал.
            - Не съм я карал, а и не изгарях от желание, плюс това този двигател явно е бил сглобен преди час и ме беше някак жал да го убия отново.
            - Не стигнах до ходовата част, вече нямаше значение.
            - Интериорът е големият плюс на тази кола - много запазен, добре поддържан, определено ми хареса. Не проверих ел. джаджите, нямах вече мерак да се занимвам. Когато пристигнахме тъкмо пълнеха фреон в кл. система, бяха го оставили за последно, така че предполагам, че явно има теч отнякъде и дори климатроникът да работи по време на огледа, ако някой се излъже да я купи после ще му създаде проблеми.
            Ако искате да карате такава Алфа, моля ви не се занимавайте с тази, ако искате кола за части - тя е за вас. Може би ще я постегнат още малко след грубите забележки на моя познат, който въпреки че е в бизнеса с автомбили втора употреба много се издразни на видните сакатлъци и пичовете май се позасегнаха. Но каквото и да правят, лично много се съмнявам, че ще го направят добре.

Това беше последната Алфа в България, която се продава и отговаря на изискванията ми. В началото на септември ще отида в Германия или в Швейцария и от там ще си взема кола, а не гробница.
            Благодаря на всички за съдействието и мненията, ако все пак някой реши в следващата седмица да си продаде 166-цата с V6 2.0 turbo или 3.0 (визирам собственика на сребриста 3.0 с регистрация, започваща със СА, забелязан да се движи от София в посока Перник в района на Владая на 17.08.2010 към 11 часа ), моля свържете се с мен.

До скоро!

Comment

Нашенските джамбази са за разтрел Каква история само! Имаш късмет , че си видял реалното състояние ... Кой знае как ще замажат положението и след време да се появи тема в раздела "Помощ , счупих мотора (166 3.0)" . За съжаление , както си се убедил , масово се вкарват гробници от модела ... Така че най-добре си търси късмета в чужбина от частно лице Успех!

От днес гледам се е появила нова обява в карс-а
              http://www.cars.bg/u191741
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
              Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
              Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
                Нашенските джамбази са за разтрел Каква история само! Имаш късмет , че си видял реалното състояние ... Кой знае как ще замажат положението и след време да се появи тема в раздела "Помощ , счупих мотора (166 3.0)" . За съжаление , както си се убедил , масово се вкарват гробници от модела ... Така че най-добре си търси късмета в чужбина от частно лице Успех!

От днес гледам се е появила нова обява в карс-а
                http://www.cars.bg/u191741
                А, точно тази е "красавицата" на Боми Ауто от поста ми по-горе! Знаеш ли какво направиха тези? По-предишния петък като я свалиха и измиха от Италия я бяха снимали пред автокъщата. Обявата стоя до вчера и вчера вечерта я махнаха отвсякъде. Днес след като ние я огледахме са я закарали в автокъщата, направили са нова фотосесия и са пуснали отново навсякъде "нови" обяви. Всичко изглежда перфектно, но е гнило отвътре. Внимавайте с тази кола!

Comment

Нов звяр на пазара :
                  http://www.mobile.bg/11283421924890684
                  Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от diapper Покажи съобщение
                    Нов звяр на пазара :
                    http://www.mobile.bg/11283421924890684
                    Благодаря за информацията! Въпреки че е автоматик, ще я погледна при първа възможност и ще пиша. Най-вероятно обаче ще си взема Алфа от Германия, защото ще пътувам другата седмица по работа и набелязах няколко хубавици.

Comment

Ами аз я видях и веднага се сетих за тази тема
                      Успех с покупката и да се похвалите в раздела Представете се
                      Last edited by diapper; d.m.y г., 13:43.
                      sigpic

Comment

Айде пак
                        http://www.mobile.bg/11283886185327926
                        sigpic

Comment

Колеги, днес сутринта се прибрах от Германия с ... Alfa 166 3.0 V6, ръчни скорости, 136000км (100% реални), черна кожа, а цветът на боята е феноменален - Aurora nuvola pearl . Взех я от частно лице, първи собственик, който е работил 11г. в Auto König - най-тежкарския шоурум (вече бивш) за скъпи коли в Мюнхен. Колата е поддържана във фирмения сервиз и е гледана страшно много. Двигателят е като нов, абсолютно нищо общо с боклуците, които се продават тук. Има дребни забележки, но пича беше страшно откровен и ми показа абсолютно всичко, което трябва да се направи. За късмет на ушите ми, единият проблем е гърнето - за смяна е, но звукът в момента е покъртителен, ако има възможност изобщо няма да слагам ново, но като минах сутринта в 5 часа в квартала след мен се светваха лампите . Хубавото е, че скоро са сменени всички скъпи консумативи - съединител, ремък, водна помпа, дискове, накладки, части по окачване и пр.
                          По време на пътуването нямах никакъв проблем, изненадващо разходът беше 9.9/100, а управлението и ускорението са невероятни. Ако успея днес ще я снимам и ще се отчета в раздел "Представете се".
                          Благодаря на всички за помощта!

Comment

Поздравленния!
                            Който търси упорито,винаги намира нещо читаво....очакваме представянето...Поздрави!
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
                            Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
                            http://www.family-sozopol.com/

Comment

Супер Много се радвам за теб, че си намерил това което търсиш след толкова обикаляне. Само какъв контраст между джамбазите тука... Да си я караш със здраве и давай да зяпаме снимки
                              sigpic
                              Alfa Romeo 166 2.4JTD 20V FL
                              Fiat Punto 1.2HSD 1995

Comment

Сложих я в "Представете се": http://clubalfaromeo.com/forum/showt...665#post761665

Comment

Working...
                                X